top of page

Gerçek Başarı Nedir?

Başarı, temelde göreceli bir kavramdır ve bu yüzden de kişiden kişiye göre anlamı ve değeri değişecektir. Neyin üstesinden gelmek, hangi hedefe ulaşmak bizi başarılı kılar?



Başarı sadece hangi okullarda okuduğun, kaç lira maaş aldığınla ilgili değildir. Biraz geriye çekilir, geniş bir açıdan bakarsak büyük bir bütünün bir parçasıdır o. Başarı tanımı belki de yeryüzündeki insan sayısı kadardır. Bana göre başarı kendi kendine yetebilmek, anlamlı bir hayat sürebilmek, yaşadığının farkında olup yaşamdan keyif alabilmek ve birlikte yaşadığın insanlara bunu aktarabilmek, kendinle, ailenle çevrenle uyum içinde yaşayabilmek, hem kendini hem de başkalarını teselli edebilmek, sadece ekmeğini değil, duygularını da ihtiyaçlarını da paylaşabilmek, sinirlenmeden ya da ezilmeden sınırlarını koruyabilmek, merhametli, duyarlı, duygularının düşüncelerinin farkında olabilmek, olumsuzlukları göğüsleyebilmek, iyimserliği koruyabilmek ve mutlu olmayı seçebilmek ve her durumda iyi hissedebilmektir.


Bunların koyulacağı çekmecelerin bomboş olup da diplomaların ya da paraların koyulduğu çekmecelerin dolu olması insanın kendini başarılı olduğu ile ilgili kandırmasından ibarettir diye düşünüyorum.


Değerlerle doldurulan, kendimizi başkalarının belirlediği başarı hapishanesinden kurtarmış ruhsal özgürlüğümüzü kazanmış olarak yüzümüzde rüzgarı, güneşi, yağmuru hissettiğimiz anlamlı bir yaşamı kurmamız ve onu yaşamamız dileğimle her birimize...

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page